?

Log in

No account? Create an account
Previous Entry Share Next Entry
Päivän aikaansaannos
piirros
jautero
Vietin viime yön ja tämän päivän leikkimällä Greasemonkey:lla. Lopputuloksena skripti, joka lisää tämän vuoden Finnconin ohjelmakarttaan mahdollisuuden valita ohjelmakartan ohjelmanumeroita ja tulostaa valintansa.

Homma toimii siis niin, että ensin asennetaan Firefoxiin Greasemonkey-lisäosa. Sitten klikataan skripti -linkkiä, jolloin selain kysyy, asennetaanko käyttäjäskripti. Kun sen on asentanut, niin Finnconin tämän vuoden ohjelmakarttaan on ilmestynyt kaksi uutta nappia ja ohjelmakartassa (ne päiväkohtaiset ruudukot) ohjelmanumeroiden ruudut vaihtavat väriä klikkailemalla. "Muista valinnat" tallettaa valinnat selaimen muistiin seuraavaa vierailua varten ja "Tulosta valinnat" tulostaa listan valituista ohjelmanumeroista.

Ei se kovin kaunis ole, mutta ehkä siitä on jollekin hyötyä. Skriptiä on testattu vain macissa suomenkielisellä Firefox 3:lla, joten en ota vastuuta sen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista. Tosin ei sen pitäisi mitään niin suuria ongelmia aiheuttaa, etteikö niitä saisi siivottua poistamalla skriptiä greasemonkeyn hallintapaneelista.

Update: Päivitin skriptin tukemaan Finnconin ohjelmaan lisättyjä yhteisiä ohjelmanumeroita.


  • 1
Toimii ainakin myös englanninkielisellä Firefox 3:lla Windowsissa.

Todella erinomainen idea, muuten! Tulosteen ulkoasu on tosin melko järkky -- liikaa isoja otsikkotekstejä ja muutenkin pienellä säätämisellä paranisi huomattavasti.

Saisiko noita tekstejä muokattua jonkin verran? Esim. vain yksi H1 sivun alkuun (tai yksi per päivä), ja ohjelmat omiin containereihin; tämän jälkeen olisi muokkaaminen huomattavasti helpompaa.

Arvasin, että on ihan turhaa levittää työnsä tuloksia vapaasti netistä. Ei siitä saa kuin kritiikkiä vaivanpalkaksi. ;)

Tavoitteena oli opetella Greasemonkeya, joten en kauheasti jaksanut ruveta hienostelemaan. Koska kopioin ohjelmakuvaukset suoraan ohjelmasivulta, en jaksanut muuttaa niiden muotoilua, vaan lisäsin vain aika- ja paikkatiedot samanlaisen H1-elementin sisällä. Ajattelin sitten käyttää samaa stylesheetiä kuin ohjelmasivulla on käytetty tekemään tuosta nätimmän näköinen. Ongelmaksi tosin osoittautui se, että nuo ohjelmakuvaukset ovat defaultina piilotettu. Mutta keksin, miten pääsen siitä yli ja niinpä tuolla on nyt päivitetty versio.

Tulostussivun uudelleenmuotoilun lisäksi siinä on uusi nappi, jolla saa tyhjennettyä valintansa ja aloitettua homman alusta.

Ei kun lue uudelleen kohta "todella erinomainen idea". Toista tarvittaessa. :-)

Täytyypä testata päivitettyä versiota.

Moi!

Varsin näppärä skripti! Hauskaa nähdä että muutkin puuhailevat näiden coniohjelmien parissa. Minä kun olen itsekin tehnyt vastaavan, joskin hieman eri lähestymistavalla. Minun kustomoitavaan versiooni Finncon 2008 ohjelmasta voi käydä tutustumassa osoitteessa http://ileden.kapsi.fi/finncon2008/.

  • 1